Въжени сапани с ухо – Обща Информация

Въжен сапан със стандартно ухо

Въжен сапан със стандартно ухо

Въжен сапан със стандартно ухо, от компресирано въже

Когато се търси по-дълъг експлоатационен живот или контактната точка между товар и сапан е такава, че има опасност от нараняване на въжето, препоръчително е ухото да се направи с кауш.

Въжени сапани с ухо

Въжен сапан с кауш

Въжен сапан с кауш от невъртящо се въже тип Херкулес

Когато се търси по-дълъг експлоатационен живот или контактната точка между товар и сапан е такава, че има опасност от нараняване на въжето, препоръчително е ухото да се направи с кауш.

Сапан със заплетено ухо

Сапан със заплетено ухо – за по-леки товари

При някои типове повдигане -например в пристанищата дейност, където въжетата трябва да се издърпват под товара и втулката пречи или металургията, където температурите на работа са толкова високи, че алуминиевата втулка се разтапя, е задължително да се използват сапани със заплетени уши.Това е много трудоемко и като цяло този тип сапани са с по-висока цена от другите.

Изработка на ухо посредством клеми

Изработка на ухо посредством клеми, за по-голяма сигурност

Въжени сапан с ухо, което е изработено с няколко клеми е сигурен и безопасен начин за повдигане на товари. Клемите притискат стомамненото въже и не му позволяват да се плъзга. Препоръчително е да се използват поне 2-3 клеми, като се притегнат здраво.

При не толкова отговорни операции, например укрепване на стационарни обекти, като кули на мобилните оператори, ухото на сапана може да бъде изработено и чрез монтаж на клеми-повече за типовете клеми може да прочетете тук

Бул Лифтинг е патентованата търговска марка на фирма Копчев и синове. Ние сме една от най-старите компании в България в областта на товаро-захватните елементи и съоръжения – от далечната 1991 година. През този сериозен за българска фирма период, сме натрупали огромен опит при производството и доставката на всякакви съоръжения и оборудване за извършване на подемно-транспортна дейност.

Развитието на компанията по естествен път ни поставя на едно от  лидерските места в България, като през последните години се конкурираме успешно и с водещите производители на Европейско ниво.